Blijvend Applaus Prijs 2021:

Willeke Alberti

foto: Mark Kohn

 

De uitreiking van de Blijvend Applaus Prijs had plaats moeten vinden op zondagmiddag 25 oktober 2020 in De Kleine Komedie in Amsterdam. Vanwege alle Corona perikelen is er echter een capaciteitsbeperking in De Kleine Komedie waardoor wij geen volwaardige uitreiking kunnen organiseren. In overleg met alle betrokkenen hebben wij besloten om de uitreiking van de Blijvend Applaus Prijs 2020 een jaar te verplaatsen naar zondag 24 oktober 2021.

Uit het juryrapport

‘Het is vooral de veelzijdigheid, haar schijnbare gemak om de rol te spelen die bij haar artistieke inspanningen hoort, die haar zo uniek maakt. Ze heeft een prachtige, glasheldere stem die in staat is ieders hart te raken. Willeke Alberti is levensverliefd en dat kun je horen. Wat haar repertoire bijzonder maakt is dat het lijkt alsof haar rijke levenservaring het in de loop der jaren steeds weer opnieuw geladen heeft.’

Aan de feestelijke uitreiking werd meegewerkt door: Renate Bergsma, Sterre van Boxtel, Arie Cupé, André van Duin, Jeroen Krabbé, Joke de Kruijf, Anne Lucchiari, Johnny de Mol, Rob de Nijs, Sjors van der Panne, Marl Pluijmen, Carmen Sars, Frits Spits, André Vrolijk, Hans van Willigenburg en Peter van der Zwaag.

Foto's (Martijn Mulder)