Blijvend Applaus Prijs 2017:

Ack van Rooyen

foto: Mark Kohn

Op zondag 26 november om 14.00 uur werd in theater De Kleine Komedie in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2017 in de categorie Muziek uitgereikt aan aan de trompettist Ack van Rooyen.

De Prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van € 5.000, werd toegekend op voordracht van de jury bestaande uit Mijke Loeven, Bert Vuijsje en Ditmer Weertman.

Uit het juryrapport

'Hij is sinds tientallen jaren een van de beste Europese jazzmusici.
Hij heeft een imposante loopbaan in Frankrijk, Duitsland en Nederland achter zich.
In zijn 88ste levensjaar is hij nog muzikaal actief en onverminderd creatief. Toch is Ack van Rooyen, waarschijnlijk door zijn niet aflatende bescheidenheid, nog altijd bekender onder muzikanten dan bij het publiek. Reden te over om hem te eren met de Blijvend Applaus Prijs 2017.'

Aan de feestelijke uitreiking werd meegewerkt door: Uli Beckerhoff, Maarten van der Grinten, Kobe Gregoir, Greetje Kauffeld, Jan Kelder, Geert Kistemaker, Martijn de Laat, Jan Menu, Jos Machtel, Rik Mol, Ellister van der Molen, Tony Overwater, Raul Santana, Ignacio Santoro, Koen Schouten, Bobby Shew, Jurai Stanik, Jan Toth, Bert Vuijsje, Matthias de Waele, Bob Wijnen.

Foto's (Martijn Mulder)