Blijvend Applaus Prijs 2023:

Waardenberg en De Jong

foto: Mark Kohn

 

Op zondag 5 november 2023 om 14.00 uur werd in theater De Kleine Komedie in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2023 in de categorie Cabaret - Kleinkunst uitgereikt aan Martin van Waardenberg en Wilfried de Jong. De Prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van € 7.500, wordt toegekend op voordracht van de jury bestaande uit Kathleen Warners, Ron Rijghard en Nico Baars.

Aan de feestelijke uitreiking werd meegewerkt door: Ashton Brothers, Nico Baars, BRUUT, Peter Heerschop, Doesjka van Hoogdalem, Marc van Kaam, Pablo Lavino, Eric Vaarzon Morel, Bert Visscher, Youp en alle medewerkers van De Kleine Komedie.

Uit het juryrapport

Uit het Juryrapport: 'Met hun gewaagde acrobatiek, doldwaze sketches en ruige optredens tuigt het duo een absurdistisch universum op, waarin pijn, onbegrip en woede de maat aangeven, maar waar ook stralen van liefde en empathie naar binnen kieren. Met hun opwindende comebackshows lieten de twee mannen de afgelopen jaren zien hoe onverslijtbaar en uniek hun robuuste slapstick is.

Foto's (Martijn Mulder)