Blijvend Applaus Prijs 2018:

Hans Dagelet

foto: Mark Kohn

Op zondag 11 november 2018 werd in theater De Kleine Komedie in Amsterdam de Blijvend Applaus Prijs 2018 in de categorie Toneel – Televisie - Film uitgereikt aan Hans Dagelet.

De Prijs, bestaande uit een bronzen sculptuur van Iris Le Rütte en een geldbedrag van € 5.000 werd toegekend op voordracht van de jury bestaande uit Nel Oskam, Kester Freriks en Arjen Stuurman.

Uit het juryrapport

'Een acteur die geweldig trompet speelt, een filmacteur die bovendien een begenadigd hoorspelacteur en verteller is: Hans Dagelet (73) is een van de meest veelzijdige theaterkunstenaars van Nederland. Dagelet is ook schilder en schrijver. Al deze verdiensten tezamen, maar het meest nog zijn artistieke bewogenheid en nieuwsgierigheid in het theater, zijn voor de jury van de Blijvend Applaus Prijs 2018 aanleiding om de eeuwig jonge Dagelet unaniem tot bekroning voor te dragen.’

Aan de feestelijke uitreiking werd meegewerkt door:

Reinier Baas, Jacqueline Blom, Johan Doesburg, Kester Freriks, Ernst Glerum, Marlot de Groot, Eddy Habbema, Benjamin Herman, Thom Hoffman, Jeroen de Man, Theo Nijland, Joost Patocka, Anniek Pheifer, Job Reuten, De Roomsoezen en Marc van Warmerdam.

Foto's (Martijn Mulder)