Stijgend Applaus Stipendium 2016

Kirsten van Teijn en Jan Beuving

Kirsten van Teijn en Jan Beuving (foto: Rink Hof)

Op 16 oktober 2016 zijn in De Kleine Komedie de Stijgend Applaus Stipendia 2016 uitgereikt aan Kirsten van Teijn en Jan Beuving.

Stijgend Applaus Stipendium 2015

Peter Van Rooijen en Oeloek

Peter Van Rooijen en Oeloek (foto: Rink Hof)

Op 27 september 2015 zijn in De Kleine Komedie de Stijgend Applaus Stipendia 2015 uitgereikt aan Peter Van Rooijen en Oeloek.

Het Stijgend Applaus Stipendium is een initiatief van de Stichting Blijvend Applaus. Doel is om met dit stipendium voor jonge cabaretiers en kleinkunstenaars betere voorwaarden te scheppen waardoor zij zich nog beter kunnen ontplooien en de artistieke kwaliteit van een volgende productie kunnen verhogen. Een Stijgend Applaus Stipendium bedraagt € 7500.

Stijgend Applaus Stipendium 2014

De Partizanen en Jasper van Kuijk

'De Partizanen' en Joost Nuissl (foto: Boy Hazes)

Jasper van Kuijk en Joost Nuissl (foto: Boy Hazes)

2 oktober 2014 werden in De Kleine Komedie voor de eerste keer de Stijgend Applaus Stipendia uitgereikt. Op voordracht van de jury van de VSCD Cabaretprijzen werden de stipendia toegekend aan De Partizanen en aan Jasper van Kuijk.